Booktrack – soundtrack za vašu knjigu

Osjećaj napetosti koji se stvara gledajući dobar film nema toliko veze s glumcima koliko s popratnom muzikom. Veliki filmski kompozitori su napravili karijere od prepoznavanja koji ton ide uz koju scenu, i pravljenju originalnih djela koja su odgovorna za velik dio naših emocija dok ih gledamo. Zamislite svoje najdraže filmove bez te pozadine… gubi se dio čari, zar ne?

Čitanje ne zahtijeva muzičku pozadinu da bi nam se svidjelo u potpunosti. No, što kad biste probali čitati uz soundtrack složen upravo za tu knjigu? Ne govorimo o komercijalnim pjesmama koje bi odvraćale pažnju svojim tekstovima, nego o pravim instrumentalnim djelima skladanim kako bi iskustvo čitatelja postalo još dublje.

Ovdje volimo predstavljati inovacije koje čitatelje i autore može dovesti na potpuno novu razinu. Bez ikakve reklamne potpore, želimo vam pokazati što više novina u domeni književnosti.

I tu ulazi Booktrack! Booktrack je web aplikacija, dostupna i na drugim platformama, koja djeluje kao soundtrack za knjige, neprimjetno sinkronizira muzičke efekte i ambijentalni zvuk prema tekstu.

Ljudi u Booktracku smatraju kako knjige mogu odvesti čitatelje na druga mjesta i s ovime još jedan korak dalje, ali i autore. Svaka stranica, tj. knjiga, uključuje i poveznice prema online knjižarama kao i dio za komentare s povratnim informacijama drugih čitatelja.

ZA ČITATELJE:

Aplikacija omogućuje korisnicima besplatno pregledavanje knjiga koje su već postavljene sa svojim muzičkim podlogama. Jednostavno kliknite “Read” kada pronađete knjigu koja vam izgleda zanimljivo, i tekst te knjige će se pojaviti na vašem ekranu dok odabrani audio segment svira u pozadini.

ZA AUTORE:

Unesite ime vaše digitalne knjige na web platformi i odaberite zvuk ili muziku koju želite dodati. Na Booktracku možete pretraživati po kategorijama, na primjer “adventure” ili “romance”, kao i prema oznakama.

Nadalje, odaberete tekst kako biste pokazali kada određena kompozicija treba svirati, i nastavite s detaljima poput glasnoće ili postepenog smanjivanja. Kada postavite naslovnu sliku knjige i važne informacije, spremni ste podijeliti svoju kreaciju s drugima na Booktracku tako što kliknete “Publish”.

Koje su praktične koristi ove aplikacije? Pisci koji sami žele objaviti svoje radove mogu pokazati napisano većem čitateljstvu. Ili sinkronizirajte muziku i efekte prema svojim najdražim knjigama. Ili dodajte emotivne slojeve knjizi koju pišete. Ili jednostavno isključite ljude oko sebe dok čitate u bučnoj okolini. Mogućnosti je puno. Štoviše, soundtrack možete dodati bilo kojem digitalnom tekstu, ne samo knjigama.

Audio prati brzinu čitatelja pojedinačno, tako da neće okrenuti stranicu i nastaviti prije nego što vi budete spremni na to. Okušajte se čitajući neke od naših primjera… poput Agathe Christie, The Mysterious Affair At Styles, ili Brama Stokera, Dracula’s Guest, ili Charles Perrault, Cinderella. Ako potrošite malo vremena na Booktracku, sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Naravno, možda ste jedan od onih čitatelja kojima bi ovakva muzička podloga odvraćala pažnju dok čitate, i to je sasvim u redu, jer je ponekad tišina ono što najviše trebamo. No, dok ne isprobate Booktrack nećete znati zasigurno.

Javite nam svoje dojmove nakon što se okušate u soundtracku za knjige!

  • Facebook
%d blogeri kao ovaj: