Želja i potreba za pisanjem mogu doći u različitim oblicima. Ponekad vam misli naviru takvom brzinom da ih ne stignete sve zapisati, a ponekad inspiracija curi na kapaljku ne stvarajući potpunu rečenicu. Postoje i različite vrste pisaca, ili bolje rečeno, različiti su načini na koje funkcioniraju. Dok jedni kreću od prvog paragrafa, drugi ciljano određuju strukturu i naraciju priče prije nego se upuste u pisanje.

Time dolazimo do kreativno-interaktivnog projekta „Nastavi priču…“. Zamisao je jednostavna: nastavite priču, čiji ćete početak imati priliku pročitati ovdje. Kreativni element je izazov pisanja fikcije na zadanu temu, a interaktivni komunikacija spisatelja s ciljem stvaranja većeg djela zajedničkim snagama.

Iskažite svoje sposobnosti, maštu i kreativnost, jer upravo vi određujete tijek priče i možda baš vaš tekst postane sljedeće poglavlje. Važno je naglasiti da ne morate biti iskusni pisac kako biste sudjelovali u projektu, jer je glavni fokus ove aktivnosti razvijanje vještine pisanja.

Komedija? Triler? Izbor je vaš, samo morate pratiti nekoliko jednostavnih smjernica:

  • Nastavak priče mora slijediti kontinuitet prijašnjih dijelova.
  • Tekst treba sadržavati minimalno 500 riječi.
  • Za detalje oko objavljivanja na Narativi bacite pogled na pravila i uvjete korištenja i često postavljana pitanja.
  • Moguće je pisati iz druge perspektive, izaberite jedan od sporednih likova ili stvorite novi, ali ne zaboravite da su smisao i kontinuitet na prvom mjestu.
  • Rok za slanje prijedloga je deset dana od objave novog nastavka.

Što se ranije uključite u projekt kreativno-interaktivnog pisanja, imate više spisateljske slobode u određivanju stila i likova. Odredite imena, mjesto radnje – ovo je vaše gotovo prazno platno koje čeka da ostavite svoj autorski potpis. Nakon toga, sačuvajte tekst u jednom od elektroničkih formata i pošaljte na naš kontakt s naznakom u predmetu „Nastavi priču…“.

Svakih 14 dana ćete moći pročitati novi odlomak priče u nastajanju, a kada zajedno dosegnemo određeni broj riječi i/ili zadovoljavajući završetak, tekstove ćemo pretočiti u e-knjigu. Ne propustite priliku i postanite jedan od potpisanih autora! Nastavke pratite na našoj stranici, a početne paragrafe pročitajte upravo ovdje!

Imate komentare ili prijedloge? Pošaljite nam poruku preko Narative, a možete nas kontaktirati i preko svih većih društvenih mreža.

 

AŽURIRANO: Projekt “Nastavi priču” je završen i kratku priču Maribel možete pročitati na linku u dnu stranice.