Prve rečenice projekta “Nastavi priču…”

Vrijeme je da se zajedno otisnemo u novu avanturu interaktivno-kreativnog pisanja! Prvi dio projekta “Nastavi priču…” je napokon tu, a ujedno je i najzanimljiviji. Ovo je prilika da postavite vaše zamisli kao temelj priče koja može postati (gotovo) sve što poželite. Bez daljnjeg okolišanja, u nastavku članka pročitajte prve rečenice priče u nastajanju.

Nikad nisam pretjerano volio/la pun mjesec, takve noći su me ispunjavale nekom jezom. Ne znam je li to rezultat brojnih legendi i općeg lošeg mišljenja ili je bilo nešto više u tome. Ustao/la sam iz kreveta i krenuo/la na drugi kraj sobe, dalje od prozora. Izmaglica u glavi koja me je pratila otkad sam se probudio/la u nepoznatoj sobi nije nestajala, sve dok tu izmaglicu nije zamijenilo nešto drugo.

Pedeset godina prošlo je u treptaju, ili preko noći u mojem slučaju, tako se činilo po odrazu u ogledalu smještenom u daljem kutu sobe. Svjetlost obližnje stolne svjetiljke je bila slaba, ali moje je lice odavalo više desetljeća od onih koje sam imao/la kada sam sinoć krenuo/la u krevet. Pogledao/la sam se u ogledalo i istina me je promatrala koju nisam mogao/la zanijekati. Pedeset godina mog života je nestalo kao da nisam proživio/la. Što se dogodilo?

Kratko i slatko, zar ne? Ako vam se početak čini mračnim ili previše u maniri Stephena Kinga, podsjećamo da od ovih odlomaka možete krenuti u bilo kojem smjeru. Na primjer, hoće li glavni lik shvatiti da je ova scena samo noćna mora iz koje će se probuditi, ili ćete se okrenuti pripovijedanju sa znanstveno-fantastičnom/nadnaravnom pozadinom? Možete li uvesti više elemenata misterije ili sve okrenuti na komediju? Svrha projekta je da izoštrite svoju vještinu pisanja i izazovete svoju maštu. Kako bi dobili što više spisateljske slobode, sitne preinake su dopuštene u početnim odlomcima.

Rok za slanje vaših prijedloga za nastavak priče je nedjelja u ponoć, tjedno dok ne završimo prvi ciklus projekta. Tekstove šaljite na email objavi@narativa.com sa naznakom “nastavi priču…” i svojim podacima. Pogledajte detaljnije pravila projekta u uvodu za interaktivno-kreativno pisanje.

Sretno i do čitanja!

  • Facebook
%d blogeri kao ovaj: